Сприяють збільшенню виходу чистого соку
Покращують освітлення
Покращують якість фильтрації виноматеріалів
Покращують ароматику кінцевого продукту
Працюють при різних температурних режимах
Працюють при різних концентраціях спирту
Використовуються для вторинного бродіння
Покращують розброджування дріжджів
Реанімують дріжджі
Видаляють зважені частинки
Сприяють компактному осаду
Забезпечують білкову стабільність
Знімають надлишки протеїнів
Замінюють стабілізацію холодом
Стабілізують барвні речовини
Запобігають колоїдним помутнінням і повторному бродінню вина
Надають повноту смаку
Запобігають окисленню
Покращують сортові аромати
Сприяє розвитку ароматики в спиртах
Формує букет
Розширюють сортові характеристики деяких вин
Зменшують відчуття гіркоти в деяких винах
Збільшують тіло і тривалість післясмаку
Покращують загальну якість вин
Покращують повноту смаку і кислотний баланс
Стабілізують білки виноматеріалів
Підтримують ароматичні та структурні характеристики
- Фільтруючі комплекси можна використовувати як перший намивний шар, так і моношар
- Створюють щільний шар, що не тріскається
- Подовжують цикл фільтрації
Має рідкий стан
Надає дворазового забарвлення
Має значну активність антиоксиданту
Застосовується в харчовій промисловості