Сучасний ринок вимагає від виробників пива не тільки високої якості продукції, що випускається, а й збереження стійкості пива протягом тривалого часу. Це є однією з найбільш актуальних і складних завдань для виробників.
Безперечно, при дотриманні спеціальних технологічних прийомів, можна істотно сповільнити виникнення помутніння, але аж ніяк не запобігти йому. Тому пиво з тривалим терміном придатності завжди додатково стабілізують.
В якості стабілізуючих матеріалів широко використовуються:
· Полівінілполіпірролідон (ПВПП)
· Каррагінан
Назва | Хімічна природа | Механізм дії | Точка внесення |
Каррагінан | Полісахарид | Адсорбція білків | Заторний чан |
ПВПП | Синтетична органічна речовина | Адсорбція поліфенолів і частково білково-дубильних комплексів | Фільтрація пива |
Ми з радістю допоможемо вам з вибором стабілізаторів з урахуванням Ваших потреб, наявного обладнання та необхідного терміну придатності пива.